buisman_header_historie2

Buisman bestaat sinds 1922 en is trots op haar rijke verleden.

Een chronologisch stukje historie:

  • 1922 Oprichting Buisman

Andries Buisman senior richt Veembedrijf Buisman op aan de oevers van de IJssel in Hanzestad Zwolle. Producten worden via het water aangevoerd en door Buisman opgeslagen en verder vervoerd in kleinere schepen of per paard en wagen naar het achterland.

  • 1948 De tweede generatie komt aan het roer

Herman Buisman neemt de bedrijfsvoering over van zijn vader.

  • 1960 Buisman breidt haar dienstenpakket uit

Door vragen van klanten naar het mengen en verpakken breidt Buisman haar dienstenpakket uit, in 1960 zijn de eerste machines operationeel voor het verpakken van poedervormige producten. In deze tijd wordt de scheepsvaart meer en meer overgenomen door het wegtransport.

  • 1987 André Buisman wordt directeur

André Buisman, de huidige directeur van Buisman, neemt in 1987 het directeurschap over van zijn vader.

  • 2001 Nieuwe fabriek met 24.000 mopslagruimte

In 2001 verhuist Buisman van het oude gebouw aan de IJssel naar een nieuwe fabriek gelegen op het industrieterrein Hessenpoort. Deze nieuwe fabriek komt voort uit de behoefte van Buisman haar klanten welke op zoek zijn naar een partner voor het mengen en verpakken met een hoog kwaliteitsniveau. Buisman weet dit te realiseren in een terrein welke ruim 5 ha bestrijkt. De fabriek staat op het industrieterrein Hessenpoort gelegen aan de snelweg A28.

  • 2004 Uitbouw naar 32.000 m2 opslagruimte

Door een groeiend aantal klanten met vraag naar opslag en productie wordt het pand te klein. Buisman speelt in op de behoefte van haar klanten en breidt het pand uit tot 32.000 m2 opslagruimte.

  • 2006 Buisman start productie kindervoeding

Buisman start productie zuigelingenvoeding. Het begin van een nieuwe periode.

  • 2012 Halal verpakkingslijn

Buisman kreeg meer vragen van klanten voor Halal gecertificeerde poeders en heeft Buisman hierop ingesprongen om in 2012 een dedicated Halal systeem te installeren.

  • 2014 Verpakkingslijn Infant Milk Formula operationeel

Sinds 2006 heeft Buisman ervaring met het produceren van zuigelingenvoeding, in 2014 heeft dit geresulteerd in een nieuwe state of the art verpakkingslijn. Middels deze lijn voldoet Buisman aan de hoge hygiëne eisen welke in de markt de standaard is geworden.